Blomkålsuppe Oppskrift med Bacon og Sitron

Oppskrift blomkålsuppe

I dagens blomkålsuppe oppskrift benyttet jeg bacon og revet sitronskall som smaksoppkvikker. Blomkål er noe jeg sjelden klarer å få i meg, så en blomkålsuppe var på sin plass.

Jeg har spist blomkålsuppe før, men da kun i poseformat. Jeg kan med et snev av stolthet inndrømme at blomkålsuppe laget fra bunnen er en helt annen opplevelse!

Blomkålsuppe Oppskrift med Bacon og Sitron
Print
Type: Forrett
Forberedelser: 5 mins
Koketid: 15 mins
Total Tid: 20 mins
Porsjoner: 4
Oppskrift på blokålsuppe med baconterninger, revet sitronskal og opphakket persille.
Ingredienser
 • 1 helt blomkålhode
 • 8 dl vann
 • 2 terninger hønsebuljong
 • 2 dl matfløte
 • 150 g baconterninger
 • 2 ss hakket persille
 • 1 ss revet sitronskall
 • Kanskje litt salt og pepper
Fremgangsmåte
 1. Rens blomkålhodet for grønne blader og nederste del av roten. Skjær opp blomkålen i så små biter du har tålmodighet til.
 2. Hell vannet i en kjele og tilsett hønsebuljong og opphakket blomkål.
 3. La vannet koke opp mens du rører og la det fosskoke i ca 10 minutter. Rør godt slik at blomkålen knuses ytteligere. Kokingen vi hjelpe på dette.
 4. Samtidig som kjelen med blomkålsuppe koker, stek baconterningene. Benytt middels varme slik at baconterningene ikke popper ut av pannen og du må lete etter bacon på hele kjøkkenet (arrgh!!).
 5. Når kjelen med blomkålsuppe har kokt i 10 minutter, ta den av platen og benytt en stavmikser til å knuse blomkålen ferdig og samtidig gi litt volum til suppen.
 6. Tilsett matfløten og rørgodt inn.
 7. Bland inn baconterninger, sitronskall og hakket persille.

Jeg håper denne oppskriften på blomkålsuppe falt i smak! Om du likte den, ikke nøl med å klikke liker for å dele på Facebook! Tusen Takk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vurderinger: